Workshop Tekenen & Schrijven

Door Marloes De Vries en Aaf Brandt Corstius

Wat gaan we doen?

Bij Aaf ga je aan de slag met oefeningen om leuker, helderder maar vooral ook vrijer te leren schrijven.
Marloes leert je hoe je bij een idee of verhaal een beeld maakt en hoe je door middel van beeld kunt communiceren met een publiek. Daarbij gaan we gebruik maken van brainstormen, schetsen met potlood en experimenteren met verf.
En we gaan combineren: taal en tekening! Want we zitten niet voor niets met een illustratrice en een schrijfster bij elkaar.

Twee delen en groepen

De workshop is opgesplitst in twee delen en twee groepen, waarbij je de ene helft van de dag met Aaf aan de slag gaat, en de andere helft met Marloes. En we combineren beeld en taal in een wervelende mix, met Marloes en Aaf als toezichthouders.

Locatie en lunch

Deze workshop is inclusief thee of koffie en een heerlijke lunch. De locatie is bij Polder in Amsterdam, in een fijne, rustige, moderne blokhut, omgeven door wilgen en kippen. Als het mooi weer is, kunnen we buiten lunchen. Polder is goed bereikbaar met OV – er ligt een treinstation vlakbij, en ook de bus stopt er –, en je kunt er gratis je auto parkeren.

Workshop-docenten

Marloes (1984) is illustrator, en werkt voor tijdschriften als Flow en Charlie. Ook illustreert ze kinderboeken. Haar boeken worden uitgegeven in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten.
Aaf (1975) is vaste columniste bij de Volkskrant, Margriet en Flow Magazine. Daarnaast schrijft ze toneelstukken en boeken. Haar meest recente boek is Eindelijk 40.
Marloes en Aaf kennen elkaar doordat ze beiden voor Flow Magazine werken.

Vragen?

Mail dan Djaloe van Bureau Bruinzeel: djaloe@bureaubruinzeel.nl

Aanmelden

In 2019 gaan Aaf en Marloes weer nieuwe workshops geven. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

NB: Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Bij het opgeven van een workshop, ga je akkoord met deze voorwaarden.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save