Workshop Instagram for creatives

 

Workshop instagram

This workshop is held in my studio in Rotterdam, the Netherlands. It’s not an online workshop.

In deze lange workshop leer je hoe je het meeste kunt halen uit Instagram als illustrator, designer, ontwerper, fotograaf, kunstenaar, etc. Als je freelancer of ondernemer bent, kan deze workshop je nieuwe inzichten geven over het gebruiken van Instagram als marketingtool van je product. Maar ook als je net begint met je creatieve carrière en je wilt via social media een community bouwen, past deze workshop perfect bij je!

Workshop-docent

Marloes De Vries is sinds de lancering van Instagram, in oktober 2010, betrokken bij het platform. Als freelance illustrator was zij één van de bèta-testers van het toen nog gloednieuwe social media platform, en mocht ze uitproberen of het geschikt was voor beeldmakers.
In de 7 jaar dat zij gebruik maakt van Instagram, heeft ze veel geleerd en nu heeft ze de meeste tips en trucs in een workshop gegoten zodat jij in slechts één dag een kickstart kunt maken op het meest populaire social media platform van dit moment.

Marloes (1984) is illustrator en schrijfster, en werkt voor tijdschriften als Flow Magazine en Charlie. Haar boeken worden uitgegeven in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten. Haar achtergrond als grafisch ontwerper, art director en fotograaf, helpen haar tegenwoordig enorm in haar werk, op het gebied van promotie, zaken doen, marketing en het produceren van eigen producten.

Wat kan Instagram voor je werk doen?

Voor mij persoonlijk heeft Instagram een wereld van verschil gemaakt. Ongeveer 90% van mijn opdrachten komt voort uit Instagram, aangezien ik al 6 jaar geen portfolio-website meer heb (niet dat ik geen portfolio hebben aanraad!). Door Instagram sta ik in direct contact met volgers en liefhebbers van mijn werk. Daardoor weet ik goed wat werkt en wat niet werkt.
Ook heb ik door Instagram een mooi aantal verkopen per week in mijn webshop. Maar het belangrijkste is toch wel dat ik nu heel zichtbaar ben voor potentiële opdrachtgevers. En hoe je dat doet, vertel ik in deze workshop.

Persoonlijke ervaringen

Tijdens de workshop deel ik mijn persoonlijke ervaringen met Instagram, en alles wat ik in 7 jaar tijd er van heb geleerd. Daardoor hoef jij niet zeven jaar lang trial-and-error-ongemak te hebben en kun je meteen op een hoog niveau in stappen. Zo kom je erachter hoe mijn eigen Instagram-account gegroeid is naar bijna 70.000 followers binnen de laatste 2 jaar.
Dat het gebruik van Instagram een must-have marketing-tool is in de presentatie van je werk, zul je na de workshop begrijpen en ook ten volste weten te gebruiken.

Wat gaan we doen?

We gaan deze dag enorm veel behandelen. Dus zet je schrap! 😉
Wat we onder meer gaan doen is:

  • Je eigen strategie bepalen voor Instagram
  • Hoe maak je goede foto’s met je telefoon en hoe bewerk je die?
  • Ontwikkel content voor je IG
  • Hoe creëer je een aantrekkelijke feed?
  • Hoe bereik je je publiek?
  • Hoe zet je Instagram-stories in?
  • Q&A: vraag me alles over Instagram en ik antwoord!

En nog meer dus! Ben je er klaar voor?

Reviews

“Een must voor creatieve vakgenoten die willen weten hoe je Instagram effectief en creatief kunt gebruiken voor je business. Inspirerend, goed verzorgd, met veel tips en tricks!” – Gaby Dam (grafisch vormgever)

“De workshop van Marloes gaat niet zozeer over likes krijgen, maar over engagement creëren. Marloes deelt heel veel pragmatische tips en do’s and don’ts die ik via internet niet had gekregen. Het was voor mij een hele waardevolle (en gezellige!) crash course om mijn Instagram account naar een professioneler niveau te tillen.”Pascale Guillou (beeldend kunstenaar)

“‘Instagram for creatives’ is een goed verzorgde workshop, waar Marloes heel openhartig haar ervaringen met Instagram deelt. Je krijgt goed inzicht in het platform en het bleek erg leerzaam om eens samen met andere creatieven kritisch te kijken naar je eigen Instagram account.” – Jerney de Wilde (illustrator)

Heb heel veel nieuwe inzichten opgedaan tijdens deze workshop, terwijl ik al dacht dat ik goed bezig was op Instagram! Marloes brengt alle informatie op een heldere en gestructureerde manier, en kan daarbij putten uit een schat aan ervaringen, vanwege haar jarenlange ervaring. Het professioneel vormgegeven werkboek is een fijne extra, en de geweldige catering maakte de dag af. Een echte aanrader voor iedereen die meer uit haar/zijn account wil halen.” – Corry van Tricht (creatief docent)

“De workshop was echt top! Heel wat dingen bijgeleerd en geen enkele vraag was te veel.
Op een aangename en informele manier hebben we veel bijgeleerd over hoe je jouw instagram-account best kan beheren.
Heel wat praktische tips en met een schitterend voorbereid invulboek gingen we met een hoofd vol leuke ideetjes naar huis.
Een echte aanrader voor chaotische creatievelingen ;)” – De Kaartjesfee (web shop en ontwerp)

 

Details

Datum? Zondag, 17 december 2017
Waar? Rotterdam (op 5 min. lopen van centraal station)
Tijd? 10.30 – 16.30 uur
(inloop vanaf 10.15 uur)
Aantal deelnemers? Maximaal 12 personen
Kosten? €195 inclusief BTW, lunch, hapjes en drankjes

Voor wie?
Creatieve mensen die meer willen halen uit Instagram, en willen leren hoe je het medium professioneel kunt inzetten.
Het is handig als je al eens gebruikt hebt gemaakt van Instagram en weet hoe de app werkt. Weet je dat nog niet? Installeer hem dan zo snel mogelijk en maak jezelf al een beetje wegwijs in de app.

Wat moet je meenemen?

  • Smartphone met goede camera en Instagram geïnstalleerd
  • Een exemplaar van een product dat je hebt gemaakt, of je schetsboek.
  • Props: dat zijn bijvoorbeeld je favoriete potlood, een verfdoosje, penseel, etc.

Je gaat naar huis met…
Een enorme dosis kennis over Instagram en tools om meteen je IG-account een kickstart te geven.
Ook krijg je na afloop van de workshop toegang tot de speciale Facebookgroep, om samen te discussiëren en feedback te krijgen over Instagram.

Aanmelden

Inschrijven

NB: Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Bij het opgeven van een workshop, ga je akkoord met deze voorwaarden.

Vragen?

Mocht je al vragen hebben waar je enorm mee worstelt op Instagram-gebied, laat me dat gerust weten in het Opmerkingen-veld wanneer je je aanmeldt voor de workshop. Dan ga ik dat tijdens de workshop behandelen!

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save