Workshop gouache: portret schilderen

 

workshop illustratie

The main language in my workshop is Dutch but I can translate it to English on the spot.
Please use Google Translate if you want to read this page. Thanks!

Heb je altijd al eens willen werken met gouache en willen leren hoe je een leuk portret schildert?
In deze workshop leert illustrator Marloes De Vries je de basis over werken met gouache en hoe je met een aantal basisprincipes een portret op papier krijgt.

Wat gaan we doen:

Allereerst gaan we het hebben over het materiaal, wat je ermee kunt, wat ik er zelf mee maak, en hoe je met een paar basiskleuren alle kleuren van de regenboog kunt maken.

Daarna leer ik je met een aantal basisprincipes en handige tips hoe je zelf een mooi portret tekent en schildert. Het idee is om een zelfportret te maken, maar breng ook gerust foto’s mee van je dierbaren of beroemdheden die je bewondert.
We gaan het hebben over compositie, poses en de juiste kleuren samenbrengen, om uiteindelijk met een zelfgemaakt portret naar huis te gaan.

Zorg ervoor dat je voor de workshop luncht, zodat je genoeg energie hebt om aan de slag te gaan.
De workshop wordt gehouden in Marloes’ studio: een grote, lichte ruimte, met veel daglicht, en maar 5 minuten lopen van Rotterdam centraal station.

Het belooft een ontspannen middag te worden, waar je leert hoe je het mooiste resultaat bereikt met gouache, onder het genot van wat lekkers, thee en koffie, en fijne gesprekken met mede-creatieven.
Je gaat naar huis met een zelfgemaakt portret en een flinke dosis inspiratie!

Wat is dit niet:
We leren niet modeltekenen of technisch correct tekenen. Tijdens de workshop wordt geen gebruik gemaakt van live modellen.

Wat zeggen anderen?

“Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen! Ik had altijd zoveel moeite met mensjes tekenen. Er klikte opeens iets tijdens je workshop, heel cool!” – Sanne

“De workshops van Marloes zijn altijd inspirerend op vele vlakken. Het gaat bij mij borrelen en bruisen, en ik kom stuiterend van de ideeën weer thuis. Niet alleen ideeën over tekenen, maar ook mooie plannen voor mijn werk. Zo ben ik via een workshop van Marloes columnist voor de blog van Flow Magazine geworden. Super!” – Ellen

“Ik had van te voren de veelzijdigheid van gouache enorm onderschat. Heb in de week na jouw workshop meteen een poster voor het schoolfeest van de school van mijn kinderen ermee gemaakt en die is prachtig geworden” – Jessamijn

“Marloes legt alles heel enthousiast uit, en iedereen kon op zijn eigen niveau aan de slag. Sommige deelnemers waren al ervaren illustrator of ontwerper, anderen waren beginner. Maar voor ons allemaal was het heel leerzaam. Na de workshop tekenden we een stuk beter dan ervoor.” – Ellen

 

Aanmelden

28/10  Helmond (NL) / Send an email to hallo@juudsfoederer.nl to sign up!

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar gouache (een professionele vorm van plakkaatverf) en behoefte heeft aan tips en oefeningen om er mee te schilderen. Tevens leer je hoe je een goed lijkend portret maakt zonder dat het realistisch wordt.

 

NB: Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Bij het opgeven van een workshop, ga je akkoord met deze voorwaarden.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save