Zoek je een spreker die met passie kan vertellen over illustratie, kunst en ondernemen?

Onderwerpen:

 • Motiverende en humorvolle lezingen voor (beginnende) illustratoren
 • Auteursrecht en licenties voor illustratoren/ontwerpers/kunstenaars
 • Ondernemen en geld verdienen als illustrator/kunstenaar
 • Marketing en promotie voor creatieven d.m.v. social media en nieuwsbrieven
 • Wat burn-out veroorzaakt bij creatieven en hoe je het kan voorkomen
 • Bewust kinderloos / kindvrij zijn, en hoe om te gaan met de sociale druk (n.a.v. mijn boek ‘Kinderen krijgen is optioneel‘)

Sinds 2010 werk ik als freelance gastdocent aan kunstacademies, kunstinstellingen en BNO over ondernemen, cultuur, marketing en creativiteit. Ook word ik regelmatig gevraagd voor podcasts en (online) lezingen.

Ik geef de voorkeur aan een interview-vorm, in het Nederlands of Engels.

Dide Vonk en ik in gesprek

Goed om te weten:

 • Wil je dat ik naar een locatie reis, dan waardeer ik onkostenvergoeding zeer.
 • Podcasts kunnen ook worden opgenomen via videobellen: ik heb een professionele microfoon, dus dat is geen probleem. Je bent ook welkom bij mij thuis.
 • Als het gesprek/lezing onderdeel is van een programma met winstoogmerk is (zoals een online class), dan vraag ik vergoeding voor het delen van mijn kennis. Mijn stelregel is namelijk: als jij eraan verdient, hoor ik er ook aan te verdienen 🙂
 • Een (online) workshop of lezing op maat is mogelijk.

Laten we praten!

Vul onderstaand formulier in, of mail naar hello@marloesdevries.com

  PUBLICATIES/OPTREDENS

  Testimonials

  “Ik wist meteen dat ik Marloes ontzettend graag als gast wilde, omdat ze een geweldig voorbeeld is van een maker die ook weet hoe ze haar ondernemerschap kan inzetten. Iemand die trouw blijft aan haar eigen makerschap en dat altijd op nummer 1 zet. Maar tegelijkertijd ook snapt dat het belangrijk is als veel mensen je werk leren kennen. Naast geweldige tips over zichtbaarheid, marketing en financiën is me vooral bijgebleven hoe open en eerlijk ze is. Ze hangt geen perfect verhaaltje op met alleen maar ups, maar durft ook te vertellen over de downs, die haar hebben gemaakt tot de maker die ze is. We raakten niet uitgepraat!”

  Dide Vonk (De Makers Podcast)

  “Ik vroeg Marloes voor een interview voor de Nederlandse Illustratie Podcast. Omdat ik haar werk heerlijk vind, omdat ik weet dat ze collega illustratoren graag helpt met eerlijke ervaringen en adviezen en met passie kan praten over haar vak. Omdat ze ondernemend is, humor en glimoogjes heeft, en een heerlijke dosis zelfreflectie. We hebben een mooi en eerlijk gesprek gehad, waarop ik veel mooie en dankbare reacties van luisteraars heb ontvangen.”

  Irene Cécile (Nederlandse Illustratie Podcast)

  “We were thrilled to invite Marloes as a special guest to our live Q&A call for Find Your Creative Voice: Fly Your Freak Flag. She was brilliant! Marloes inspired lots of great questions from our students and answered them all brilliantly. We’d love to have her back again!”

  Katie, Tania and Helen (The Good Ship Illustration)

  In de media

  DAMN, HONEY
  Kinderen krijgen is optioneel. Met Marloes de Vries (afl. 169)

  Kinderen krijgen is optioneel. Voor de een is het een volstrekt logische zin, voor de ander een re-vo-lu-tionair idee. Tijd dus voor een gesprek hierover met ervaringsdeskundige Marloes.

  MET HET OOG OP MORGEN (NOS)

  Marloes de Vries is 39 jaar en heeft geen kinderwens. Ze schreef het boek: Kinderen krijgen is optioneel. Met als ondertitel: waarom niet alle vrouwen moeder willen worden. Ze vertelt over haar boek bij Met het Oog op Morgen met Wilfried de Jong.

  UIT JE SCHULP
  37. Kinderen krijgen is optioneel: in gesprek met Marloes de Vries

  Marloes is een kunstenaar, schrijver, illustrator, en moedigt in haar werk andere mensen aan om zichzelf te zijn. We praten over wat het voor haar betekent om bewust geen kinderen te krijgen en wat er nodig is om jezelf te zijn.

  BUILDING YOUR BRAND
  #98 How to deal with burnout when you’re running a business with Marloes

  Marloes tells all about how she experienced burnout, tackled it head on and how she’s rebuilding her career while in recovery.

  DER PORTFOLIO PODCAST
  #68 Verbinden statt Verkaufen: Online-Marketing für Kreative. *mit Marloes De Vries

  Franziska Walther in gesprek met illustrator, auteur en kunstenaar Marloes De Vries over hoe je marketing gebruikt (in Engels).

  AMSTERDAM FM
  De Makers Podcast

  Hoe Marloes De Vries één van de bekendste illustratoren van Nederland werd en hoe haar pad verliep.

  DE NEDERLANDSE ILLUSTRATIE PODCAST
  #16 Marloes de Vries: illustrator, auteur, kunstenaar. En heel gelukkig.

  Een gesprek over haar droom om een prentenboek te maken, over ambitie, Bob Ross, witte huisjes, schrijven voor jezelf of een doelgroep, onderhandelen, en meer.

  NPO/3FM
  Wat je niet leert: volwassen worden

  Illustrator Marloes de Vries legt uit waarom volwassen worden volgens haar optioneel is.

  AD SOCIAL
  Episode #12 over #viral gaan met Marloes de Vries en Mark Sturkenboom

  Jaap van Zessen in gesprek met digitaal strateeg Thomas Boeschoten (AD), kunstenaar Mark Sturkenboom en illustrator Marloes de Vries over viral gaan.

  GOUWE KLOUWE
  #12 Marloes De Vries – beeldmaker en schrijver

  In deze podcast hebben we het o.a. over:
  Creatief zijn zonder met je handen te werken
  Het belang van je eigen verhaal vertellen
  En nog veel meer!

  ONLINE BOUND
  How to accept the change, say no, and stay connected to yourself

  In this episode, I’m joined by Marloes De Vries, a visual artist, writer, and illustrator. We talk about navigating change as a business owner or freelancer, which includes listening to your intuition (and not just other people’s needs), saying no, or giving up control — and other issues online teachers deal with all the time. 

  RAINY DAY DIARIES
  Eps. 18: Getting through hard times, becoming an illustrator + LOTS of random giggly banter

  Marloes is open and funny and I just adored interviewing her! Her business journey is fascinating, as is the job she held before she was an illustrator. We talk about everything from going through hardships like depression, having anxiety and being an introvert to talking to animals, buying legos & our favorite and least favorite condiments.

  Ontvang een

  Briefje van Marloes

  Ontvang elke maand mijn nieuwsbrief: waar ik mee bezig ben, creatieve tips en persoonlijke verhalen. En hoor je als eerste wanneer nieuwe schilderijen en werken te koop zijn!

  Thank you for subscribing!