Elke maand stuur ik een

Vink ‘Ik spreek Nederlands‘ aan en krijg de Nederlandse editie, met extra Nederlandse tips en workshops in Nederland en België.

Je ontvangt meteen de eerste mail, dus check je inbox!

Mini-magazine in je inbox

 • 1x per maand (en soms vaker) een mail vol inspiratie
 • Sneak peeks van waar ik aan werk
 • Inspirerende kunstenaars en illustratie-tips
 • Mijn gedachtengangen over het (creatieve) leven
 • Exclusief als eerste toegang tot nieuwe schilderijen en prints
 • Je hoort als eerste over nieuwe workshops
 • Tips voor boeken, films, artikelen en meer
 • Bekijk hier een eerdere editie
 • Meer dan 9.000 mensen ontvangen elke maand mijn briefje

  Als je ‘enkel kunstverkoop-updates’ aanvinkt, ontvang je bovenstaand niet.

Wat lezers zeggen:

“Je nieuwsbrief is zo goed gedaan, kalm en geruststellend op een bepaalde manier. Ik waardeer vooral je gedachtensessies omdat ik dingen lees die ik zelf moet horen.”

“Ik vind je nieuwsbrief geweldig en inspirerend. Ik ben altijd blij als er een nieuwe in mijn e-mail verschijnt. Je deelt altijd zulke nuttige en opbouwende informatie.”

“Bedankt voor het delen van je werk en gedachten met ons. Ik word helemaal blij als ik zie dat ik een e-mail van je heb.”

“Ik hou van het persoonlijke deel van je nieuwsbrief, het is heel authentiek en er is altijd een gedachte die ik meeneem om over na te denken.”

“Altijd interessante inhoud. Ik neem de tijd om het te lezen!”

“Ik denk dat je nieuwsbrieven altijd inspirerend zijn en me stof tot nadenken geven.”

“Ik vind het fijn dat je zo open en écht bent. Je schrijft neer wat jouw twijfels en afwegingen zijn, zodat we ook beter kunnen begrijpen waarom je bepaalde beslissingen neemt.”

“Ik vind het geweldig dat je zo attent en bewust bent. Dat onderscheidt je van alle anderen.”

“Jouw nieuwsbrief is een van de beste die er is.”

“Elke keer als je nieuwsbrief in mijn inbox verschijnt, moet ik glimlachen en het is altijd een plezier om door te lezen. Er is iets aan dat aanvoelt als een brief aan een vriend en dat is de magie ervan en de geest achter wat je doet in het algemeen en de warmte die je daar uitstraalt.”

“Ik vind het heerlijk om je nieuwsbrief te ontvangen en bewaar hem meestal voor een moment dat ik het langzaam kan lezen en kan genieten van alle mooie gedachten die je deelt over een creatieve professional zijn en het leven in het algemeen. Ik waardeer de boekentips en heb een flink aantal gelezen. Ik geniet ook van je verhalen over reizen en experimenteren met nieuwe technieken, zoeken naar verandering en het omarmen van je behoeften als kunstenaar en persoon.”

Elke maand een dosis inspiratie in je inbox?

Marloes De Vries

Maar wie is Marloes?

Een Drent die sinds 10 jaar in Rotterdam woont, maar nu toch wel terug verlangt naar het Oosten vanwege de rust. Ik illustreer kinderboeken, schrijf voor tijdschriften (voornamelijk over dat je jezelf mag zijn), maak strips (voor de Tina bijvoorbeeld), leer creatieve ondernemers over de zakelijke kant van hun werk en werk steeds meer als autonoom kunstenaar. Momenteel werk ik aan schilderijen over ’thuis’ vinden en aan een boek over mijn niet-aanwezige kinderwens (Blossom Books, nov. 2023). Ik ben een deel van het jaar te vinden in Engeland, al wandelend over een heuvel of zwemmend in zee, heb een pesthekel aan ui, en hoop ooit een moestuin (zonder ui) en zes kippen te hebben. Hier lees je meer over mij.

Veelgestelde vragen over de nieuwsbrief

Wat is het verschil tussen de Engelse en Nederlandse editie?

De taal natuurlijk, maar ook bevat de Nederlandse editie meer inhoud. Dat is omdat ik veel werk in het Nederlands maak, wat minder interessant is als je die taal niet spreekt.

Ik heb me ingeschreven, maar de welkomstmail niet ontvangen.

Het kan zijn dat deze in je spam terecht is gekomen. Als je mijn e-mailadres (newsletter@marloesdevries.com) als afzender goedkeurt of in je contacten zet, heb je minder kans dat mijn mails als spam worden gemarkeerd. Daar ook niet? Dan heb je waarschijnlijk een typfout gemaakt. Vul dan nogmaals je gegevens in.

Ik heb me een tijd geleden ingeschreven en nu opnieuw, maar ik heb de welkomstmail niet opnieuw ontvangen.

Klopt. Als je mailadres eens in mijn lijst heeft gestaan, ontvang je de welkomstmails niet nogmaals. Wil je deze nog een keer ontvangen, gebruik dan een ander e-mailadres.

Hoe vaak stuur je mij een nieuwsbrief, en wanneer kan ik die verwachten?

Ongeveer 1x per maand. Meestal in de eerste week van de maand, maar dat wijkt soms af. Heel af en toe kun je een extra editie verwachten als ik iets speciaals te vertellen heb.

Hoe blijf ik op de hoogte van de verkoop van je schilderijen?

De beste manier is mijn nieuwsbrief. Abonnees krijgen als eerste toegang tot de verkoop, voordat ze op social media gaan.

Wat voor platform gebruik je voor je nieuwsbrieven?

Momenteel gebruik ik Flodesk. Als je via deze link een account aanmaakt, krijg je 50% korting.

Maar krijg ik dan een berg reclame van je?

Nee, want zulke nieuwsbrieven vind ik zelf ook vervelend. Mijn nieuwsbrief is eerder een soort mini-magazine. Hier is een eerdere editie van de nieuwsbrief, dan weet je wat je kunt verwachten.

Sommige blokken in de nieuwsbrief zijn niet goed leesbaar.

Dat kan kloppen als je in dark mode op je mobiel de nieuwsbrief opent. Bovenin zit een link met ‘Lees in browser’. Als je daarop klikt, kun je de nieuwsbrief helemaal prima lezen!

Kun je me leren hoe ik leuke nieuwsbrieven maak?

Zeker! Je kunt mijn online class ‘nieuwsbrieven voor (beeld)makers’ volgen waar ik je alles leer over hoe je nieuwsbrieven schrijft die met plezier worden geopend.

Wil je samenwerken met ons merk/bedrijf voor je nieuwsbrief?

Wanneer het product/dienst bij mij en mijn werk past sta ik hiervoor open. Let wel: ik werk/adverteer niet gratis omdat ik vind dat ik het waard ben om betaald te krijgen voor het werk dat ik doe. Neem gerust contact op en laat me weten wat je in gedachten hebt en wat je beschikbare budget is.

Mag ik zonder je toestemming jouw emailadres aan mijn eigen nieuwsbrieflijst toevoegen?

Nee, dat mag wettelijk gezien niet en ik waardeer het ook niet.

Ik heb een andere vraag!

Kijk maar even op mijn FAQ-pagina of ik je vraag misschien al beantwoord heb 🙂