Tentoonstelling in Verwey Museum (Haarlem)

Ik kon mijn oren én ogen niet geloven: daar zat ik dan, aan de keukentafel bij Thé Tjong-Khing! Deze illustrator was mijn grote held toen ik jong was en nu zei hij me dat hij mijn werk goed vond.

Als kind leende ik het boek Kleine Sofie en Lange Wapper keer op keer, om mijn neus tegen de illustraties te drukken. Meneer Thé (Khing is namelijk zijn voornaam en Tjong zijn generatienaam) gebruikte voor dat boek een kroontjespen en inkt, en zijn illustraties bestonden uit duizenden kleine lijntjes. Ik kon er uren in verliezen.

Omdat Thé Tjong-Khing in augustus 2023 zijn 90e verjaardag viert, is er tot die tijd een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in Verwey Museum in Haarlem. Meneer Thé wilde ook graag een kans bieden aan andere illustratoren en koos daarom vier uit, waaronder ik. Een hele eer natuurlijk.

In deze tentoonstelling zijn een twintigtal van mijn originele illustraties te zien en een aantal schetsboeken. Ook is er een werk te zien dat ik speciaal heb gemaakt ter ere van de tentoonstelling, geinspireerd door Kleine Sofie en Lange Wapper, en samen met mede-exposant Emanuel Wiemans heb ik een illustratie gemaakt van 3 bij 4 meter in zwart wit, die op de wand in de eetzaal van het museum is geplaatst (zie foto hieronder).

De tentoonstelling heet Khingspiratie en is te zien tot en met 18 juni 2023. Meer informatie onderaan deze pagina.

Khingspiratie
Wanneer? 7 april t/m 18 juni 2023
Waar? Verwey Museum, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
Tijden? Zondag en maandag 12 – 17 uur, dinsdag t/m zaterdag 11 – 17 uur

Wil je meer tips en creatieve ideeën in je inbox?

Ontvang elke maand mijn nieuwsbrief met tips en inspiratie, kijkjes achter de schermen, workshops en nieuw werk.

Thank you for subscribing!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Oh wauw, hij maakt echt prachtige illustraties. Kleine Sofie en Lange Wapper zorgt ook meteen voor een soort o ja-moment.