Wat nou als je het gewoon doet?

“Als ik meer tijd/geld/ruimte heb, dan ga ik…” Zeg jij dit ook weleens tegen jezelf?
Maar wat als je nou geen voorwaarden stelt aan iets wat je heel graag wilt doen? Wat als je nou heel praktisch kijkt of het nú al kan? 

Toen ik in 2012 van Cambridge naar Oxford naar Bristol naar Londen en weer terug naar Nederland reisde, wist ik het: ooit ga ik hier wonen. Maar steeds had ik een excuus om het niet te doen. Eerst een stabiele basis in Nederland, eerst een spaarpotje, toen Brexit. Het waren slechts smoesjes omdat ik niet durfde. 

Het bleef door mijn hoofd spoken. Ik voelde de laatste tijd aan alles dat een verandering van omgeving me goed zou doen.“Misschien kunnen we een paar maanden in Engeland verblijven”, zei ik tegen Bram. Die zette zijn hakken in het zand. Hij is niet zo goed met verandering en dit was iets te veel van het goede. Misschien ooit, dacht ik. 

Op een middag kwam ik thuis. Ik had mijn jas nog aan en tas nog niet neergezet.
“Ik heb het aan mijn baas gevraagd. Ik mag tijdelijk naar Engeland, ik heb al een huisje gevonden”, zei Bram.
Hij was zo enthousiast dat ik het huis nauwelijks kon bekijken, ik moest het meteen boeken van hem. 

North Yorkshire wordt het. Nooit eerder geweest, maar dat deert niet.
De cottage die we huren staat in een klein, typisch Engels dorpje met een bakkerij, postkantoor en vier pubs. Aan de rand van een groot natuurgebied en een kabbelend riviertje dat dwars door het dorp loopt. Ik maakte een tekening van het dorp, zodat ik het alvast een beetje leer kennen. Ook al is het maar voor een paar maanden, is dit precies wat ik nodig heb.

Al is het maar voor een paar maanden, dit is precies wat ik nodig heb. Een verandering van omgeving om uit mijn vastgeroeste routine te komen en mijn brein te resetten. Om even tot rust te komen en te herstellen van een vreselijke overbelasting, ga je wandelen in de natuur, verkennen… Ik kan niet wachten!

Dit hielp mij:

1. Schrijf je wensen/dromen op.
2. Noteer bij je dromen/wensen de reden(en) waarom het niet kan en/of waar je bang voor bent.
3. Check je reden(en): is het legitiem, of is het een smoes? Streep alle smoezen door. Vraag eventueel hulp van een goede vriend(in): die zijn meestal objectiever dan jij.
4. Kijk of er oplossingen zijn voor de overgebleven legitieme redenen. Vraag eventueel hulp aan anderen om dit samen met je uit te vogelen.

Niet alles is (meteen) mogelijk, maar misschien kun je het simpel houden en kijken wat wél lukt. Een moesthuis, solo-vakantie met alleen een rugzak, schilderlessen volgen of iets groters zoals een carriere-switch.

Ik hoop dat dit je een beetje helpt om misschien een droom waar te maken. Laat het me maar weten als het is gelukt!

PS Mezelf kennende zal ik de ervaringen die ik in Engeland opdoe op één of andere manier documenteren. Ik weet nog niet hoe, of het tekenend is of filmend. Als je mijn avontuur wilt volgen, abonneer je op mijn nieuwsbrief hieronder, of houd mijn blog in de gaten.

Wil je meer tips en creatieve ideeën in je inbox?

Ontvang elke maand mijn nieuwsbrief met tips en inspiratie, kijkjes achter de schermen, workshops en nieuw werk.

Thank you for subscribing!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie