Workshop Instagram for creatives | 5 november 2017

 

Workshop instagram

This workshop is held in my studio in Rotterdam, the Netherlands. It’s not an online workshop.

In deze lange workshop leer je hoe je het meeste kunt halen uit Instagram als illustrator, designer, ontwerper, blogger, fotograaf, kunstenaar, etc. Als je freelancer of ondernemer bent, kan deze workshop je nieuwe inzichten geven over het gebruiken van Instagram als marketingtool van je product. Maar ook als je net begint met je creatieve carrière en je wilt via social media een community bouwen, past deze workshop perfect bij je!

Workshop-docent

Marloes De Vries is sinds de lancering van Instagram, in oktober 2010, betrokken bij het platform. Als freelance illustrator was zij één van de bèta-testers van het toen nog gloednieuwe social media platform, en mocht ze uitproberen of het geschikt was voor beeldmakers.
In de 7 jaar dat zij gebruik maakt van Instagram, heeft ze veel geleerd en nu heeft ze de meeste tips en trucs in een workshop gegoten zodat jij in slechts één dag een kickstart kunt maken op het meest populaire social media platform van dit moment.

Marloes (1984) is illustrator en schrijfster, en werkt voor tijdschriften als Flow Magazine en Charlie. Haar boeken worden uitgegeven in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten. Haar achtergrond als grafisch ontwerper, art director en fotograaf, helpen haar tegenwoordig enorm in haar werk, op het gebied van promotie, zaken doen, marketing en het produceren van eigen producten.

Wat kan Instagram voor je werk doen?

Voor mij persoonlijk heeft Instagram een wereld van verschil gemaakt. Ongeveer 90% van mijn opdrachten komt voort uit Instagram, aangezien ik al 6 jaar geen portfolio-website meer heb (niet dat ik geen portfolio hebben aanraad!). Door Instagram sta ik in direct contact met followers en liefhebbers van mijn werk. Daardoor weet ik precies wat werkt en wat niet werkt.
Ook heb ik door Instagram een mooi aantal verkopen per week in mijn webshop. Maar het belangrijkste is toch wel dat ik nu heel zichtbaar ben voor potentiële opdrachtgevers. En hoe je dat doet, vertel ik in deze workshop.

Persoonlijke ervaringen

Tijdens de workshop deel ik mijn persoonlijke ervaringen met Instagram, en alles wat ik in 7 jaar tijd er van heb geleerd. Daardoor hoef jij niet zeven jaar lang trial-and-error-ongemak te hebben en kun je meteen op een hoog niveau in stappen. Zo kom je erachter hoe mijn eigen Instagram-account gegroeid is naar bijna 70.000 followers binnen de laatste 2 jaar.
Dat het gebruik van Instagram een must-have marketing-tool is in de presentatie van je werk, zul je na de workshop begrijpen en ook ten volste weten te gebruiken.

Wat gaan we doen?

We gaan deze dag enorm veel behandelen. Dus zet je schrap! 😉
Wat we onder meer gaan doen is:

 • Je eigen strategie bepalen voor Instagram
 • Hoe maak je goede foto’s met je telefoon en hoe bewerk je die?
 • Ontwikkel sterke content voor je IG
 • Hoe creëer je een aantrekkelijke feed?
 • Hoe bereik je je publiek?
 • Hoe zet je Instagram-stories in?
 • Wat doet het Instagram-algoritme en hoe omzeil je die het beste?
 • Q&A: vraag me alles over Instagram en ik antwoord!
 • Alles over engagement, hashtag, pods en branding

En nog meer dus! Ben je er klaar voor?

Wat gaan we niet doen?

We gaan niet illustreren, hoe gek dat misschien ook is voor mij als illustrator 🙂
Deze workshop is puur gericht op Instagram en het optimaal gebruiken hiervan. Het heeft dus niets te maken met tekenen of schilderen, maar alles met Instagram inzetten om je werk te promoten op dit social media platform.

Hoe is de dag opgebouwd?

Een deel van de dag bestaat uit een presentatie en lezing van mij, waarbij ik je zo veel mogelijk vertel over de theorie. Dat is belangrijk, want met die kennis kun je straks jezelf op Instagram beter presenteren, en er meer uithalen. Maar we gaan ook veel doen. Onder andere goede foto’s leren maken en wat je geleerd hebt, mag je meteen in de praktijk brengen.
Wat heel erg helpt bij workshops is interactie. Ga vooral in gesprek met andere deelnemers, luister naar elkaars ervaringen, stel je vragen aan mij. Op die manier leer je alles wat jij wilt leren!

Rond 13.00 uur is er een uitgebreide vegetarische lunch met salades en broodjes. Ook is er natuurlijk koffie en thee, en wat lekkers.

Vragen?

Mocht je al vragen hebben waar je enorm mee worstelt op Instagram-gebied, laat me dat gerust weten in het Opmerkingen-veld wanneer je je aanmeldt voor de workshop. Dan ga ik dat tijdens de workshop behandelen!

 

 

Details

Datum? Zondag, 5 november 2017
Waar? Rotterdam (op 5 min. lopen van centraal station)
Tijd? 10.30 – 16.00 uur
(inloop vanaf 10.15 uur)
Aantal deelnemers? Maximaal 12 personen
Kosten? €195 inclusief BTW, lunch, hapjes en drankjes

 

Voor wie?
Creatieve mensen die meer willen halen uit Instagram, en willen leren hoe je het medium professioneel kunt inzetten.
Het is handig als je al eens gebruikt hebt gemaakt van Instagram en weet hoe de app werkt. Weet je dat nog niet? Installeer hem dan zo snel mogelijk en maak jezelf al een beetje wegwijs in de app.

Wat moet je meenemen?

 • Smartphone met goede camera en Instagram geïnstalleerd
 • Notitieboekje en pen/potlood
 • Wat van je creatieve werk (zoals een schetsboek, schilderijtje, tekeningen, foto’s, etc.), om te fotograferen tijdens de workshop
 • Props: dat zijn bijvoorbeeld mooie potloden, verfdoosje, schaar, gum, etc.

Je gaat naar huis met…
Een enorme dosis kennis over Instagram en tools om meteen je IG-account een kickstart te geven.

Inschrijven
De workshop zit helemaal vol, maar mocht je op de reservelijst willen, stuur mij dan een mailtje met je volledige naam en telefoonnummer: hello@marloesdevries.com
Zodra er een plek beschikbaar is, neem ik contact met je op. Let wel: er staan al meerdere mensen op de reservelijst.

NB: Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Bij het opgeven van een workshop, ga je akkoord met deze voorwaarden.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save