Dagcursus illustratie | 26 maart 2017

In deze lange workshop laat illustrator Marloes De Vries je kennismaken met illustratie. Marloes werkt voor tijdschriften als Flow Magazine, maakt kinderboeken en kan je van alles vertellen over illustraties.

Deze workshop is gevuld met passie en enthousiasme, waarbij je kritisch gaat kijken naar je eigen doelen en plannen.

Tekenen of illustreren?
Tekenen en illustreren verschillen van elkaar. Een tekening kan een krabbel of een op zichzelf staand werkje zijn, zonder tekst. Een illustratie is een (meestal) visuele toelichting bij een verhaal, een beschrijving of een bewering. Illustraties worden vooral gebruikt in kinder- en prentenboeken, maar ook in tijdschriften, bij artikelen.

Wat gaan we doen:

In deze workshop begin ik vertellen over illustratie in het algemeen. Wat is een illustratie? Wat zou jij er eventueel mee kunnen? Vervolgens geef ik je een paar oefeningen, waardoor je los komt.
In het tweede deel van de workshop gaan we oefeningen doen met verschillende potloden, krijt, verfsoorten en inkten, en leren loslaten dat alles altijd perfect moet. Je ontdekt daardoor welke materialen het beste bij jou passen en je komt er misschien al achter wat jouw ‘stijl’ is. Je leert een tekst of idee analyseren en hoe je aan de hand van die tekst een illustratie vormt.

En hoe?
  • Loskomen in tekenen: switchen tussen je hersenhelften
  • Gezichtsuitdrukkingen tekenen (korte tekenopdracht)
  • Loslaten: mislukken is deel van het proces
  • Alles proberen: verschillende materialen toepassen
  • Schetsen bij concept of tekst maken
  • Illustratie bij een concept of tekst maken

De workshop is geheel analoog, dus er komt geen computer aan te pas.

Individueel
Er is mogelijkheid tegen het einde en na afronding van de workshop, voor portfoliobesprekingen. Ik ga één-op-één met je zitten, mocht je dat willen, om naar je reeds gemaakte werk te kijken. Er is per persoon 10 minuten beschikbaar.

Wat gaan we niet doen:

We leren niet modeltekenen of technisch correct tekenen. Tijdens deze workshop ligt de focus op jezelf ontwikkelen als illustrator/tekenaar.

Wat wordt er van jou verwacht?

Ja, gek hè? Ik verwacht ook wat van jou 🙂 Maar wees gerust, het is goed te doen!
Een workshop is een wisselwerking: ik vertel als docent heel erg veel, maar ik kan niet in jouw hoofd kijken en weten wat jij wilt weten. Het is daarom belangrijk dat jij ook de vragen stelt waarop je antwoord wilt, zodat je met een voldaan hoofd naar huis gaat. Als je thuis komt, en je hebt nog tientallen vragen, dan zou dat gewoon zonde zijn. Tijdens de workshop hebben we uren om te praten en te werken, dus stel die vragen gerust!

 

NB: Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Bij het opgeven van een workshop, ga je akkoord met deze voorwaarden.

 

Details

Datum? Zondag, 26 maart 2017
Waar? Rotterdam (op 5 min. lopen van centraal station)
Tijd? 10 – 16.00/16.30 uur
(inloop vanaf 09.45 uur)
Aantal deelnemers? Maximaal 10 personen
Kosten? € 185 inclusief BTW, schetsboek en potlood (om mee naar huis te nemen), lunch van Lof der Zoetheid, gebruik materialen, drankjes en hapjes.

Voor wie?
De workshop is voor creatievelingen die graag een visueel beeld willen creëren bij een concept of tekst.
Zowel professionele illustratoren, als mensen die net beginnen geven zich op voor deze workshop. Om die reden behandel ik een zeer breed spectrum, van het overwinnen van je angst voor het witte papier, tot een opdracht uitvoeren zoals je deze van een opdrachtgever zou kunnen krijgen.

Inschrijven

De workshop zit vol! Maar mocht je op de reservelijst willen, stuur mij dan een mail.

Je gaat naar huis met…

Nieuwe technieken die je kunt toepassen in je tekenwerk, een flinke dosis inspiratie, een schetsboek, goed potlood en een kleinigheidje.

workshop tekenen illustratie

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save